Військові РФ підірвали газопровід у Харкові
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ підірвали газопровід у Харкові

Військові РФ підірвали газопровід у Харкові
Джерело:  online.ua

У Харкові російсько-окупаційні війська влаштували підрив газопроводу. Очевидці опублікували відео масштабного вибуху у районі Данилівки.

Джерело: Держслужба спецзв'язку та захисту інформації

Що відбувається у Харкові 

Представники Служби зазначили, що вибух не був ядерним.

Застерігаємо від дезінформації: це не є ядерним ударом, хоча вибух візуально схоже на нього, - повідомляють представники Держслужби спецзв'язку.

Також повідомляється, що у Харкові затримали відомого проросійського активіста Ігната Кромського на прізвище "Топаз", який увійшов до складу однієї з російських диверсійних груп.

Чоловіка вже судили за посягання на територіальну цілісність України, участь у масових заворушеннях та крадіжці авто, звинувачували у викраденні людини.

У ДСНС області також проінформували, що після ворожого обстрілу 9-поверхового будинку за адресою вулиця Бучми, 40А та руйнування під'їзду будівлі загинула жінка похилого віку, мешканка квартири на 5-му поверсі. Було евакуйовано близько 20 людей. У будівлі пошкоджені будівельні конструкції квартир на 4-му, 5-му та 6-му поверхах.

Між тим українські військові завзято та мужньо відбивають всі спроби агресора пробитись у Харків.

У Києві окупанти під час обстрілу влучили в радіоактивний могильник 

У пресслужбі Держінспекції ядерного регулювання повідомили, що через потужний ракетний та зенітний обстріли снаряди влучили у пункт поховання радіоактивних відходів столичної філії об'єднання "Радон".

Через тривалий обстріл персонал пункту не мав змоги приступити до ліквідації наслідків.

Оцінка радіаційної обстановки буде здійснена переносними приладами після завершення обстрілів. За попередньою оцінкою Держатомрегулювання, за межами санітарно-захисної зони, загрози населенню немає, - повідомили представники столичної філії об'єднання "Радон.

За словами омбудсмена Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, військові РФ створюють загрозу виникнення екологічної катастрофи в в Україні та в Європі.

Крім того, збройні сили Російської Федерації в Запорізькій області починають розміщувати "Гради", спрямовані на місто і Запорізьку АЕС.

Бажання ворога здобути перемогу за всяку ціну, ризикуючи пошкодженням ядерних об'єктів, ставить народ України і весь світ перед небезпекою повторення трагедії 1986 року. Своїми діями в Україні Російська Федерація грубо порушує вимоги Конвенції про заборону військового або будь-якого ворожого використання засобів впливу на природне середовище і статтю 56 Додаткового протоколу 1977 до Женевських конвенцій та інших актів з регулювання міжнародних зобов'язань в ядерній сфері, - заявила Денісова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?