Військові РФ висадили десант в Харкові
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ висадили десант в Харкові

Військові РФ висадили десант в Харкові
Джерело:  online.ua

Вночі 2 березня російські загарбники провели висадку десанта в Харкові та намагались захопити військовий госпіталь - Військово-медичний клінічний центр Північного регіону.

Джерело: Telegram-канал  Верховної Ради

Російські окупанти штурмують Харків 

У Харкові висадився російський десант. Окупанти напали на госпіталь - Військово-медичний клінічний центр Північного регіону. Між загарбниками та українськими захисниками почалася битва, - повідомили у Telegram-каналі Верховної Ради.

Між тим глава обласної поліції Харківської області Володимир Тимошко та представники СБУ Харкова не підтвердили висадку російського десанту в Харкові.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Однако бої за військовий госпіталь дійсно були. Наразі будівля знаходиться під посиленим контролем.

Тим часом окупанти у війшли у місто Тростянець на території Сумської області, а також зайняли Херсон.

Глава Сумської ОДА Дмитро Живицький повідомляє, що військові РФ проводять рейди по домівках і захоплюють місцевих жителів.

Станом на 1.03 три російські колони з різних сторін зайшли в Тростянець і повністю зайняли місто. Знесли танком ворота в Круглий Двір, розбили картинну галерею.

У місті пошкоджені майже всі ЛЕП  дороги розбиті повністю.

Росіяни ходять по домівках, дістають людей з підвалів, змушують їх сидіти на вулиці вночі. Вони бояться авіаударів, бояться роботи нашої артилерії, - повідомляє Живицький.

Однак глава ОДА зазначив, що навіть в таких умовах влада продовжує працювати.

Постачаємо людей їжею, хліб печеться. Територіальна оборона працює. Ми бережемо кожне життя!!! - підкреслив Живицький.

Мер Херсона Ігор Колихаєв повідомив, що у місто напередодні увійшла військова техніка окупантів.

Військові РФ захопили річковий порт та залізничний вокзал. Ніч в місті була спокойною, однак час від часу лунали поодинокі постріли.

Мер Херсона закликав президента України організувати зелений коридор щоб вивезти тіла сотен загиблих.

За словами Колихаєва, загиблі та поранені є як серед військових, так і серед мирного населення. Окрім цього мер міста попросив завезти до Херсона продукти, оскільки склади знаходяться за межами міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?