Військові РФ жорстко обстріляли Дніпропетровську та Миколаївську області
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ жорстко обстріляли Дніпропетровську та Миколаївську області

Військові РФ жорстко обстріляли Дніпропетровську та Миколаївську області
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі кремлівська армія з РСЗВ "Град" та важкої артилерії обстрілювала Нікопольську та Марганецьку громади на території регіону. 

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів на Дніпропетровщині 

Найгарячіше було у Нікополі. Туди прилетіли понад 40 російських снарядів. Поранений 47-річний чоловік, - наголосив Резніченко.

За його словами, обстріли кремлівських окупантів спричинили пожежі.

Керівник ОВА також підкреслив, що  у місті понівечені майже 30 багатоповерхових і приватних будинків, промислове підприємство, автівки, кілька газопроводів та ліній електропередач.

Понад 1 тис 500 родин лишилися без світла. Енергетики уже лагодять мережі.

У Марганецькій громаді минулося без постраждалих. В інших районах кричала сирена, але без атак і на цю хвилину спокійно, - зазначив Резніченко.

Що відомо про ракетні атаки окупантів по Миколаївській області 

Представники Оперативного командування "Південь" повідомили, що кремлівська армія протягом 15 жовтня обстрілювала позиції українських військових уздовж всієї лінії фронту на півдні.

Противник атакував Миколаївську область з берегового ракетного комплексу "Бастіон" однією крилатою ракетою типу Onyx із тимчасово окупованого Криму. Обійшлося без втрат, - наголосили в ОК "Південь".

Також тривали ворожі обстріли портової інфраструктури та акваторії Очакова з міномету 120-го калібру.

Окрім цього, на позиції наших воїнів росіяни 4 рази спрямовували трійки ударних гелікоптерів і пару штурмовиків.

Протягом дня тривав обстріл майже двадцятьма реактивними снарядами деокупованої частини правого берега Дніпра Херсонщини. Окупанти гатили з системи залпового вогню "Град" із лівого берега. Втрати та руйнування інфраструктури уточнюються, - повідомляють представники південного військового командування.

Наслідки ворожих обстрілів на Сумщині 

Керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький зазначив, що протягом 15 жовтня кремлівська армія 8 разів обстрілювала громади регіону  з артилерії та мінометів та також завдала 6 ракетних ударів.

Під обстріли потрапили шість громад області. У Великописарівській громаді з гвинтокрила МІ-8 росіяни випустили 6 ракет.

Уранці в Білопільській громаді було 26 прильотів з міномету протягом години, а трохи згодом - ще 2 міни. У Шалигінську громаду прилетіло 10 мін.
Росіяни з безпілотника скинули вибуховий пристрій на село Краснопільської громади. Пізніше почалися арт та мінометні обстріли: 22 та 8 прильотів зі ствольної артилерії та 35 мін. Есманська громада: було 3 міни з території РФ.

У Річківській громаді було 5 прильотів зі ствольної артилерії. В усіх випадках попередньо без жертв та руйнувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?