Військові ВМС попередили про загрозу кораблів РФ з "Калібрами" з району Середземного моря
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові ВМС попередили про загрозу кораблів РФ з "Калібрами" з району Середземного моря

Військові ВМС попередили про загрозу кораблів РФ з "Калібрами" з району Середземного моря
Джерело:  online.ua

У ВМС ЗСУ зазначили, що станом на 4 січня злочинна армія РФ тримає у Середземному морі військові кораблі із загальним залпом в 76 ракет "Калібр", що становить загрозу для повітряного простору України.

Джерело: Facebook-сторінка ВМС ЗСУ

Що відомо загрозу російських кораблів з району Середземного моря 

Зокрема, за інформацією військових, наразі у Середземному морі перебувають 5 військових кораблів армії РФ.

При цьому в акваторію Азовського та Чорного моря окупаційна армія РФ не виводила носії "Калібрів".

В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться три ворожих корабля; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два корабля; в Середземному морі - дев’ять ворожих кораблів, з них п’ять носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп - 76 ракет, - йдеться у повідомленні ВМС ЗСУ.

Станом на 3 січня у Середземному морі також знаходилися п’ять ворожих носіїв "Калібрів", тоді загальний залп становив 72 ракети.

Росіяни вже не раз обстрілювали Україну "Калібрами". Зокрема, вороги запустили по нашій державі "Калібри" 29 грудня. Пуски ракет здійснили кораблі супротивника, які знаходилися у Чорному морі.

У той же час РФ відправила свій фрегат, оснащений гіперзвуковими ракетами "Циркон", в похід океанами. На кораблі також розмістили "Калібри".

Зазначено, що проводжав фрегат "у далекий похід" особисто російський диктатор Володимир Путін. Щоправда, у відеорежимі.

Фрегат здійснить похід по Атлантичному та Індійському океанам та Середземному морю. Під час походу "Адмірал Горшков" відпрацьовуватиме застосування гіперзвукових ракет "Циркон", - цитує російське видання "Медуза" заяву керівника Міноборони РФ Сергія Шойгу.

Крім того, командир корабля Ігор Крохмаль заявив, що перед походом фрегатом пройдено нібито "повний цикл підготовки".

На корабель завантажено боєкомплект ракет "Циркон", Калібр", засоби протиповітряної оборони, торпедного озброєння та артилерії. Екіпаж корабля готовий до виконання завдань бойової служби, - зазначив Крохмаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?