Військові з Інтернаціонального легіону звинуватили командирів у розкраданні зброї — ГУР почало перевірку
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові з Інтернаціонального легіону звинуватили командирів у розкраданні зброї — ГУР почало перевірку

Військові з Інтернаціонального легіону звинуватили командирів у розкраданні зброї — ГУР почало перевірку
Джерело:  online.ua

Військовослужбовці звинуватили деяких командирів Інтернаціонального легіону у незаконному привласненні зброї, крадіжках особистої амуніції і погрозах фізичною розправою. ГУР розпочало службову перевірку.

Джерело: The Kyiv Independent

Командири Інтернаціонального легіону можливо розкрадають зброю

Кілька легіонерів стверджують, що легке озброєння, в тому числі західне, зникло. У привласненні легіонери підозрюють конкретних командирів.

Понад десяток іноземних бойовиків у розмові з Kyiv Independent звинуватили своїх командирів у крадіжці стрілецької зброї та легкого озброєння, яке, за їхніми словами, зникло зі збройових кімнат Легіону.

Деякі солдати стали свідками того, як зброю завантажували в цивільні позашляховики, які потім зникали. За словами легіонерів, це викликало підозри, оскільки водії часто не вимикали світло та не були одягнені у військовий одяг.

Це була одна з причин, яка змусила багатьох легіонерів вважати, що легке озброєння привласнюється незаконно.

Видання зазначає, що не знайшло жодних доказів на підтвердження таких тверджень, проте зібрало масу свідчень, які показують, що конкретні випадки зникнення легкої та стрілецької зброї пов’язані з безвідповідальністю конкретних командирів Інтернаціонального легіону.

Майже кожна армія потерпає від певного рівня крадіжки зброї та боєприпасів. Враховуючи той факт, що Україна веде війну за національне виживання, у якій західна зброя відіграє життєво важливу роль, я був би дуже здивований, якби багато людей у Збройні сили України викрадали або незаконно продавали зброю, від якої залежить їхнє життя, - сказав Ян Бонд, британський дипломат у відставці та директор із зовнішньої політики Центру європейських реформ.

Раніше видання робило розслідування про одного з лідерів Легіону — Пйотра Капусцинського, колишнього польського гангстера, якого розшукують у Польщі. Йому теж закидують розкрадання зброї.

В СБУ розслідують зникнення легкої зброї всередині Інтернаціонального легіону.

До мене звернулися хлопці, які служать в Іноземному легіоні. Вони поділилися зі мною фактами про зникнення зброї, - сказав представник СБУ.

Журналісти звернулися до Головного управління розвідки, яке опікується тією частиною Легіону, де служить Капусцинський, там відповіли, що розпочали службову перевірку 14 листопада.

Нагадаємо, що Інтернаціональний легіон – військове формування, створене в лютому 2022 для іноземних бійців, які захищають Україну від російської агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?