Військовий експерт порівняв озброєння України і Росії на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт порівняв озброєння України і Росії на Донбасі

Військовий експерт порівняв озброєння України і Росії на Донбасі
Джерело:  online.ua

У  військовому конфлікті на Донбасі  Росія має більш сучасне озброєння, ніж Україна, але різниця не настільки критична, щоб її не подолати.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.


"Українська і російська сторони використовують переважно зброю радянського виробництва з деякими елементами нового озброєння. РФ використовує зону бойових дій для утилізації застарілого озброєння та відпрацювання нових зразків, у тому числі безпілотних систем", - сказав Сергій Згурець.


Експерт пояснив, що військовий конфлікт на Донбасі дозволяє Україні вдосконалити нові зразки озброєння: легку і важку бронетехніку, засоби зв'язку і безпілотні системи.


Також Згурець розповів, що радіоелектронна боротьба є важливим компонентом сучасної війни, оскільки РЕБ впливає на управління військами, а також через те, що за рахунок ефективного РЕБ можна зменшити керованість військ противника.


"У російської сторони є напрацювання по глушінню різних частот. У нас тут є проблеми, яким треба приділяти більше уваги. Це питання обговорюють на високому рівні. Ми закуповуємо окремі системи РЕБ за кордоном. Вони стосуються і наземних військ, і протиповітряних сил. Тут питання не так пошуку технологій, як прийняття системних програм розвитку РЕБ", - заявив директор Defense Express.


"Є різні системи, РЕБ - це широка область. У нас зараз осередкове "затикання" невідкладних ділянок: боротьба з радіостанціями противника, боротьба з безпілотниками РФ і захист вертольотів і літаків. Але так як противник використовує нові зразки, то наша РЕБ повинна встигати за технологічними напрацюваннями РФ", - пояснив Сергій Згурець.


Відносно безпілотних літальних апаратів, він додав, що Росія після війни з Грузією в 2008 році зробила ставку на ізраїльські технології безпілотних систем, в той час як Україна за останній рік "майже нічого не зробила для розвитку безпілотних систем".


"Прогрес більше у росіян, але він не такий критичний, щоб його не подолати. Зараз є досить обмежена кількість сучасних безпілотників. Це якщо говорити про безпілотники поля бою", - заявив глава Defense Express.


"Якщо говорити про безпілотники тактичного рівня, які вимагають великих можливостей по дальності і часу перебування в повітрі, ситуація стає критичною для України. Держава не витрачає гроші на розвиток тактичних безпілотників. Поки ми не маємо системних зрушень у державній політиці", - резюмував Сергій Згурець .


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Є чотири напрямки військової загрози для України - експерт про майбутнє Донбасу та мобілізацію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?