Військовий експерт Сергій Згурець: є чотири причини затримки переозброєння ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт Сергій Згурець: є чотири причини затримки переозброєння ЗСУ

Військовий експерт Сергій Згурець: є чотири причини затримки переозброєння ЗСУ
Джерело:  online.ua

Попри війну на Донбасі, переозброєння українського війська серйозно гальмується, і на це є чотири причини.

Про це в ефірі Руденко.ONLINE.UA заявив військовий експерт Сергій Згурець, розповідаючи про труднощі оснащення Збройних сил України.

"Переоснащення війська, воно впирається в проблемні питання промисловості, низьку ефективність управління оборонно-промисловим комплексом, брак коштів і бюрократичні процедури, які не дозволяють пришвидшити переозброєння війська", - підкреслив він.

Також експерт зазначив, що зараз оснащенням війська, разом із державними підприємствами, займаються і приватні виробники.

Читайте також: Час припиняти балаган з загальнонародними виборами президента — Портников

"За підсумками минулого року, обсяг замовлень, які виконувалися державними компаніями і приватними компаніями майже зрівнялись. Тобто, половина держоборонзамовлення виконується приватним сектором оборонної промисловості", - додав Згурець.

За його словами, "як не дивно, міністерство оборони починає все активніше співпрацювати з приватними оборонними компаніями, тому що темпи виготовлення зразків є швидшими, ніж ті пропозиції, які надходять з боку державних компаній".

Нагадаємо, раніше в ефірі Руденко.ONLINE.UA політтехнолог Олексій Голобуцький розповів, чому Петро Порошенко не міг не обіцяти припинення війни під час передвиборчої кампанії у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?