Військовий експерт Світан оцінив ймовірність ядерного удару РФ по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Військовий експерт Світан оцінив ймовірність ядерного удару РФ по Україні

Військовий експерт Світан оцінив ймовірність ядерного удару РФ по Україні
Джерело:  online.ua

На переконання полковника ЗСУ в запасі, військового експерта Романа Світана, ядерний удар Росії по Україні залишається вкрай малоймовірним, оскільки міжнародна спільнота зробить усе можливе, щоб цього не сталося.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Роман Світан звертає увагу на те, що у РФ та США майже однакова кількість ядерних боєголовок — йдеться про приблизно 1500.

За словами експерта, немає сенсу примножувати цю кількість, адже їх достатньо, щоб повністю знищити нашу планету.

Саме тому кількість боєголовок уже не має значення. Будь-якій країні вистачить сотні ядерних боєприпасів, щоб на неї ніхто ніколи не напав. 1500 — це набагато більше, ніж потрібно. Ніхто використовувати ядерну зброю не буде, оскільки це підштовхне інші країни до ядерних ударів по РФ.

Окрім того, Роман Світан прогнозує, що ядерні країни, які наразі керують цими процесами, вони не дадуть Путіну можливості скористатися ядерною зброєю, зокрема й щоб не втратити контроль над важелями світової безпеки.

Чи може РФ завдати ядерного удару по ЗСУ

На думку військово-політичного оглядача групи “Інформаційний спротив”, військового експерта Олександра Коваленка, він поки не бачить ознак того, що очільник Кремля Володимир Путін може використати ядерну тактичну зброю для ураження Збройних сил України безпосередньо на полі бою.

Ні, вони його не використають (ядерний арсенал - ред.) Ми бачимо, що зараз уже середина березня 2023 року. За цей період скільки було попереджень про застосування Росією ядерної зброї? Використали? Ні. І не використають. Оскільки у сучасній війні навіть сенсу немає використовувати тактичну зброю у зоні бойових дій. Немає жодного сенсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?