Військовий літак США пролетить над Росією - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Військовий літак США пролетить над Росією - відома причина

Військовий літак США пролетить над Росією - відома причина
Джерело:  online.ua

Уже цього тижня спільна місія Сполучених Штатів та Норвегії в рамках Договору з відкритого неба виконає спостережний політ над територією Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Варто зазначити, що зі свого боку Росія проведе аналогічну місію над територією Бельгії, Нідерландів та Люксембургу.

"Спільний політ Норвегії та США відбудеться у період з 11 до 15 березня на американському літаку спостереження ОС-135Б з аеродрому "Хабаровськ".Натомість Росія планує використати літак Ан-30, її політ розпочнеться із аеродрому відкритого неба "Кечкемет" в Угорщині, максимальна дальність польоту – 945 кілометрів", - сказано в повідомленні.

Як відомо, американська та європейська авіації часто здійснює моніторинг ситуації в районах тимчасово окупованих територій на Донбасі та біля берегів анексованого Криму.

Нещодавно конфлікт через російський винищувач розгорівся у Швеції. SU27 небезпечно наблизився до шведського літака розвідки у небі над Балтією – військовий літак ВПС Росії пролетів біля шведського авіасудна на відстані менш ніж 20 метрів. МЗС країни засудило такі дії та викликало посла Росії для пояснень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 лютого літак Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V провів розвідку в Чорному морі біля берегів Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?