Візит Нуланд до Києва і Москви: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит Нуланд до Києва і Москви: з'явилися подробиці

Візит Нуланд до Києва і Москви: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд

22 червня обговорить в Києві ситуацію на Донбасі і хід реалізації Мінських угод.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "

Інтерфакс-Україна

".


За інформацією джерел агентства, Нуланд зустрінеться, ймовірно, з заступником голови Адміністрації президента Костянтином Єлісєєвим, який курирує міжнародну політику.


При цьому, згідно з інформацією співрозмовників агентства, зустріч Нуланд з президентом Петром Порошенком не відбудеться, хоча і була запланована раніше.


"На цей момент зустріч не запланована, але В.Нуланд зустрінеться з представником АП", - заявив співрозмовник «Інтерфакс-Україна».


У той же час не плануються переговори помічника Держсекретаря США з фракціями українського парламенту, як і немає підтвердження щодо зустрічі Нуланд в Кабінеті міністрів України. Підходу Нуланд до журналістів теж не буде, хоча за підсумками поїздки, можливо, буде поширено її заяву.


При цьому в прес-службі Верховної Ради вже повідомили, що Вікторія Нуланд зустрінеться зі спікером ВР Андрієм Парубієм.


За даними джерела агентства, 23 червня Нуланд також проведе зустріч в Москві з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, де може обговорити питання послідовності процесів мирного врегулювання на сході України.


"Передбачається, що учасники переговорів обговорять в тому числі питання політичного врегулювання конфлікту на Донбасі, включаючи послідовність виконання мінського комплексу заходів із врегулювання конфлікту на сході України", - заявило джерело.


За його даними, в разі погодження відповідні документи, в тому числі календарний план по комплексу заходів, може бути винесено на обговорення на зустрічі "нормандської четвірки".


Як повідомляв ONLINE.UA,

президент Франції Франсуа Олланд заявив про підготовку зустрічі в "нормандському форматі" за участю лідерів України, Франції, Німеччини та Росії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?