Візит Путіна до Японії: прийнято резонансне рішення щодо Курил
Категорія
Світ
Дата публікації

Візит Путіна до Японії: прийнято резонансне рішення щодо Курил

Візит Путіна до Японії: прийнято резонансне рішення щодо Курил
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі президента Росії Володимира Путіна і японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе в місті Нагато сторони домовилися про спільну господарську діяльність РФ і Японії на Курильських островах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter журналіста кремлівського пулу Дмитра Смирнова.
"Президенти доручають експертам двох країн почати докладні консультації щодо узгодження умов спільної господарської діяльності Росії та Японії на Курильських островах", - сказав помічник Путіна Юрій Ушаков після зустрічі політиків.

Читайте також: Пу тіна в Японії пригощають смертельно небезпечною рибою: в соцмережах вибух
У свою чергу прем'єр-міністр Японії заявив, що обговорив з Путіним мирний договір і спільну економічну діяльність на південних Курилах.
"У нас відбулася пряма дискусія з питань вільного відвідування (південних Курил) колишніми жителями островів, спільної економічної діяльності в рамках спеціальної системи на чотирьох островах, а також з проблеми мирного договору", - сказав Абе.
У мережі коментують рішення президента Росії і прем'єра Японії щодо Курильських островів.





Як повідомили в прес-службі Кремля, під час зустрічі також обговорювалися міжнародна проблематика в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, питання безпеки, співробітництво Росії і Японії в ООН, ситуація в Україні, шляхи боротьби з міжнародним наркотрафіком.
Нагадаємо, Японія заявляла, що до складу Курил не належать розташовані на півдні архіпелагу острова Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, які є продовженням найпівнічнішого японського острова Хоккайдо. Під час переговорів з Росією Токіо домагається вирішення питання про приналежність чотирьох островів, щоб підписати мирний договір.
16 грудня в Токіо російсько-японські переговори продовжаться в розширеному форматі - за участю представників міністерств, відомств та ділових кіл.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Японії, в усіх школах міста Нагато, де проходить зустріч японського прем'єр-міністр Сіндзо Абе і президента Росії Володимира Путіна, приготували український борщ і пиріжки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?