Візит Савченко до Москви: екс-адвокат нардепа видав гучні звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит Савченко до Москви: екс-адвокат нардепа видав гучні звинувачення

Візит Савченко до Москви: екс-адвокат нардепа видав гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Колишній адвокат нардепа Надії Савченко Микола Полозов звинуватив іншого її адвоката Іллю Новікова в тісному зв'язку з кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком і помічником російського лідера Владиславом Сурковим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Полозова.
За його словами, приїзд Савченко в Москву на суд у справі українських політв'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Кли ха - результат зусиль Медведчука, оскільки той відкрито симпатизує Новікову.
"Пристрасті з приводу приїзду в Москву нашої з Марком Фейгіним підзахисної Надії Савченко мене не залишили байдужим і дають привід поставити крапку в історії з адвокатом Новіковим. Те, що стало зрозуміло нам з Марком ще з 2015 року, раптом стало загальним місцем тільки тепер", - написав Полозов.
Він також зазначив, що Новіков увійшов у справу Савченко за пропозицією Фейгіна, хоч у нього було мало досвіду ведення подібних справ. Також він поєднував роботу над справою з роботою в політичних проектах.
"Як виявилося, він брав участь вже давно в діяльності організації "Молоді юристи Росії", створеної Сурковим і главою кремлівського руху "Наші" Якеменко. З розкритої днями пошти Суркова з'ясувалося, що саме в цей період глава "Молодих юристів Росії", близький приятель Новикова Бруєв і учасниця ЩДК Семенова Інна з України були на нараді у Суркова ... Далі - більше. Новіков виявився адвокатом колишнього глави Росмолоді, комісара руху "Наші" Белоконева. Фейгін і я, дізнаючись всі ці деталі, запропонували Новікову припинити ці політично непоєднувані речі. Можливо, на якомусь етапі Новіков став обережнішим і ми ні про що таке більше не чули, поки нова інформацію не затьмарила колишні наші відомості", - розповів Полозов.
За його словами, у Новікова було безліч фінансових проблем, які він почав вирішувати через Медведчука.
"Причому, наявність цих прострочених боргів ніяк не позначалася на його переміщеннях за кордон і в інших аспектах. Нагадаю, що під приводом штрафу в 5000 рублів Фейгіна не випустили на Форум вільної Росії в Вільнюс, буквально пару тижнів тому. Хоча, зрозуміло, причини суто політичні. На всі питання звернені, до Новікова з цих приводів, він або відмовчувався, або ніс відверту нісенітницю, типу забув про борг тощо", - зазначив юрист.
"Через Віру, сестру Савченко, яка і не приховувала своїх близьких відносин з Медведчуком, говорила про це публічно, Новіков почав вирішувати свої проблеми. І, мабуть, вирішив. Немає жодних сумнівів, що приїзд Надії в Москву - результат зусиль все того ж Медведчука. Нагадаю, він відкрито говорив про свої симпатії до Новікова і неприязнь до Фейгіна та Полозова", - додав він.
Полозов також підкреслив, що Новіков погано справлявся зі своїми обов'язками по справі Савченко, часто виїжджав, так що всі справи доводилося тягнути на собі двом іншим адвокатам.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше кум президента РФ Володимира Путіна, лідер "Українського вибору"Віктор Медведчук похвалив нардепа Надію Савченко за її громадянську позицію і візит до Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?