Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР: Аваков виступив із гучним закликом
Категорія
Події
Дата публікації

Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР: Аваков виступив із гучним закликом

Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР: Аваков виступив із гучним закликом
Джерело:  online.ua

Глава МВС України Арсен Аваков закликав Нацбанк ввести санкції проти російського банку "Сбербанк Росії", який в свою чергу заявив про готовність обслуговувати громадян з "паспортами" так званих ЛНР-ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
Читайте також: У Харкові російський банк залили "кров'ю": з'явилися фото і відео
Російський "Сбербанк" заявляє, що приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають паспорти так званих "ДНР" та "ЛНР", - написав Аваков.
"Сбербанк Росії з гордістю рапортує: "З моменту підписання указу президента РФ про визнання паспортів ДНР і ЛНР Сбербанку потрібен час для організації прийому в якості документа, що посвідчує особу, нових видів паспортів. На сьогоднішній день Сбербанк готовий до обслуговування осіб, які звернулися з паспортами ДНР і ЛНР, у всіх філіях банку".
"Питання - скільки треба часу Національному банку України, щоб ввести санкції відносно Сбербанку Росії, що працює в Україні??? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ! Сбербанк Росії повинен припинити свою роботу в Україні! Нехай насолоджуються "фінансовим раєм" за законами самозваних ДНР і ЛНР", - написав міністр.
Аваков підкреслив, що банк, який не дотримується норм міжнародного права, не може працювати в Україні.
"Банк, що підтримує дії за рамками міжнародного права. Банк, що підтримує засуджене світовою спільнотою - визнання документів маріонеткових режимів і анексію українських територій - не може вести роботу в Україні! Сбербанк Росії буде приймати в застави вкрадене в Української держави і приватних осіб майно в денеере, видавати за це кредити??? І при цьому працювати і в Україні?! Банк, по суті обслуговуючий і підтримує незаконні режими бойовиків - по суті їх фінансує - буде і далі оперувати з грошима українців, заробляти прибуток на нас і ...інвестувати в бойовиків ДНР / ЛНР???!!
Нафіг з пляжу!" - емоційно резюмував Аваков.
Користувачі прокоментували публікацію міністра в соцмережі.
Віктор Уколов: Щось мені підказує, що на цей раз погроми Сбербанку зупинити буде складно.
Nataliya Shylo: Витіснити російський бізнес безсумнівно потрібно, але тут питання: а в української фінансової системи є можливості винести фінансові ризики, які виникнуть під час витіснення? адже у відповідь на українські санкції, російський банк може просто забрати депозити українців і українських компаній, які по своїй дурості досі зберігають там кошти? Адже в будь-якому випадку, якщо наші люди і компанії втратять свої кошти, це удар по економічній стабільності України. А з віджатими у Ахметова підприємствами, за збитки яких від розриву технологічних ланцюжків, збільшення ціни, все одно нести нам, чи зможемо ми так одразу потягнути і банк, який до недавнього часу був, на жаль, одним із системоутворюючих.


Нагадаємо, про про підписання Володимиром Путіним указу про визнання ряду документів так званих ЛНР-ДНР стало відомо 18 лютого.
На наступний день з'явилася реакція США, де йшлося про те, що крок президента РФ суперечить Мінським угодам.
В Кремлі заявили, що в ситуації, яка змусила президента РФ Володимира Путіна підписати указ про визнання "паспортів ЛНР-ДНР", "винна Україна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?