Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР: в Росії назвали шість цілей Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР: в Росії назвали шість цілей Путіна

Визнання "паспортів" ДНР-ЛНР: в Росії назвали шість цілей Путіна
Джерело:  online.ua

Російський журналіст і публіцист Костянтин фон Еггерт назвав шість цілей президента Росії Володимира Путіна, яких він хоче домогтися,  визнавши так звані "паспорти ДНР-ЛНР".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог журналіста на 15 хвилин.
На думку журналіста, по-перше, визнання "документів" ДНР-ЛНР - це останнє попередження Путіна Заходу - "якщо не натиснете на Порошенко за частиною місцевих виборів і автономії, то буде гірше".
"На це вказує фраза про "тимчасовий характер" визнання "до врегулювання" - типу, якщо будете себе добре вести, може, і відмовимося визнавати. На практиці, скасувати таке рішення буде важко, з практичної точки зору і з причини удару по престижу", - вважає він.
Друга мета Путіна - це пряма відповідь на заяви держсекретаря США Рекса Тіллерсона по Україні й промову віце-президента США Майкла Пенса в Мюнхені.
"Як я не раз писав, вся зовнішня політика Москви обертається навколо сонця в Вашингтоні. Навіть Сирія - всього лише елемент цієї головної орбіти", - зазначив фон Еггерт.

Читайте також: Визнання Путіним "паспортів ДНР-ЛНР": в Україні дали веселий рецепт відповіді
  
"3 - це також «пробна куля». Кремлю цікаво, як відреагують на його крок Білий дім, Брюссель і Меркель. Особливо, звичайно, цікавить реакція Трампа. Залежно від неї будуть вживатися подальші дії. Якщо все зведеться до слів, скоро піде пропозиція «адаптувати» мінський формат до нових умов. Якщо реакція буде жорсткою - підуть відповідні військові та політичні дії. Наприклад, прийом Захарченко та Плотницького під телекамери в Кремлі", - пише журналіст.
Четверта мета Путіна, за словами журналіста, це рішуча демонстрація того, як буде будуватися президентська кампанія-2018 в Росії. "Вона буде націоналістичною, хоча і без зайвих ексцесів епохи «Руського миру-2014». Якщо за цей рік не вдасться зломити Порошенко, то я б не виключив визнання "республік" (але не приєднання)".
П'яте - це свідчення того, що "в Кремлі вважають (справедливо чи ні - окреме питання), що дно економічної кризи пройдено і за Луганськ-Донецьк можна дозволити собі платити й економічно, й політично".
"6 - це свідомий удар по Порошенко, якого Тимошенко та інші стануть з подвоєною силою звинувачувати в м'якотілості. Хоча, на мій погляд, за певних умов, все це може зіграти Петру Олексійовичу на руку, особливо на Заході. У Кремлі взагалі-то погано розуміють українське суспільство і українську політику, так що я б тут успіху не гарантував. Там вважають, що стимулюють хаос в українській політиці. Все може, як уже бувало, скластися рівно навпаки", - зазначив фон Еггерт.
"Резюмую: послання Кремля - "Або по-нашому, або ніяк", - додав журналіст.
Як повідомляв ONLINE.UA,  секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про визнання виданих угрупованнями ДНР-ЛНР документів означає вихід Росії з Мінського процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?