Вкрай цинічно: Росія опинилася в епіцентрі нового міжнародного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Вкрай цинічно: Росія опинилася в епіцентрі нового міжнародного скандалу

Вкрай цинічно: Росія опинилася в епіцентрі нового міжнародного скандалу
Джерело:  online.ua

Протягом останніх місяців кількість конфліктів між командою очільника Кремля Володимира Путіна та владою Естонії стрімко збільшується - доволі часто їхньою причиною стають гучні міжнародні скандали, які спровокувала сама ж офіційна Москва. Так, 23 липня офіційно стало відомо, що Міністерство закордонних справ Естонії викликало посла Російської Федерації через спроби виправдати радянську окупацію. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ERR.

"Російського посла викликали в зв'язку з недавніми заявами, які намагаються представити окупацію Естонії та її примусове приєднання до СРСР правомірними. Протягом останніх декількох дінв посольство РФ опублікувало на своїх каналах в соціальних мережах низку фальсифікуючих історію записів", - йдеться в повідомленні.

Очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу звернув увагу на те, що його країна повністю засуджує всі спроби фальсифікації історії. За його словами, команда Путіна робить все можливе, щоб створити враження, що легітимність може народжуватися при загрозі зброєю, а репресії за взаємною згодою.

"Це вкрай цинічно... Ми викликали посла Росії сьогодні, коли ми відзначаємо 80-річчя декларації Уеллса - документа, який став основою для тривалої протягом усього періоду окупації політики невизнання і чітко показує, що вже в 1940 році вільний світ розглядав дії Радянського союзу як незаконну анексію із застосуванням сили", - наголосив очільник МЗС Естонії.

Варто також зазначити, що вранці 23 липня глави МЗС США, Естонії, Латвії та Литви виступили із спільною заявою про впевнене протистояння будь-яким спробам РФ переписати історію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український журналіст Денис Казанський розповів, що російські представники від ОРДЛО у ТКГ знову влаштували істерику — цього разу через постанову Верховної Ради 3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році". Що вимагають люди Путіна - можна прочитати в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?