Влада Єгипту визначила долю затриманих українських моряків
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада Єгипту визначила долю затриманих українських моряків

Влада Єгипту визначила долю затриманих українських моряків

Сьогодні стало відомо про рішення щодо подальшої долі 17 українських моряків з танкеру Sea Shark, який в грудні 2018 року був затриманий в Єгипті. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », 5 з 17 затриманих моряків прибудуть літаком до одеського аеропорту вже завтра, в понеділок.

За інформацією фонду допомоги морякам «Ассоль», екіпаж Sea Shark вже не обмежується у пересуванні кораблем. Всім морякам дозволили зійти на берег.

«Пізно ввечері 25 травня надійшла інформація, що решта екіпажу разом з українським капітаном була звільнена і вирушає до готелю. Все вони очікують на оформлення документів і повернення додому», – повідомили у фонді.

Як раніше повідомляв наш сайт, танкер з вантажем нафти був затриманий військовими Єгипту поблизу порту Айн-Сохна через фінансовий конфлікт з власником корабля. Екіпаж Sea Shark складався з 31 моряка, серед яких 17 українців.

За інформацією екіпажу, танкер був затриманий ВМФ Єгипту через претензії у несанкціонованому вході у територіальні води Єгипту 18 грудня 2018 року. Через це власнику танкеру був пред’явлений позов на 56 мільйонів доларів. Увесь цей час судновласник і фрахтувальник вели переговори з флотом Єгипту, щоб звільнити судно і організувати зміну екіпажу.

Нагадаємо, що за статистикою українці лідирують за кількістю затриманих нелегалів в Чехії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?