Влада ЄС виступила з новою резонансною заявою щодо Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада ЄС виступила з новою резонансною заявою щодо Північного потоку-2

Влада ЄС виступила з новою резонансною заявою щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн виступила з резонансною заявою. Вона наголосила, що проект російського газопроводу Північний потік-2 має політичний характер. Про це політикиня сказала в інтерв'ю виданню "Der Spiegel", передає ONLINE.UA.

"Правильно те, що проект газопроводу також має політичний вимір, і що Єврокомісія захищає за допомогою наявних у неї засобів інтереси східних країн-членів ЄС. З іншого боку, Єврокомісія рішуче відкидає санкції проти європейських компаній, які беруть участь в проектах відповідно до правових норм", - сказала Урсула фон дер Ляйєн

Варто нагадати, що 20 грудня американський лідер Дональд Трамп підписав законопроект про оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік, який передбачає санкції щодо газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік. Після цього швейцарська компанія Allseas відразу ж повідомила про призупинення робіт з будівництва Північного потоку-2. Пізніше вона відвела всі судна з району будівництва в Балтійському морі. Офіційна Москва запевняє, що має у своєму розпорядженні потужності для добудови Північного потоку-2.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, аналітики CNBC проаналізували новий оборонний бюджет країни на 2020 рік, який, серед іншого, передбачає введення санкцій проти компаній та фізичних осіб, що беруть участь у будівництві "Північного потоку-2". За словами експертів, Білий дім запізнився з цим кроком, адже газопровід уже майже завершений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?