Влада Євросоюзу несподівано похвалила Україну та українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Євросоюзу несподівано похвалила Україну та українців

Влада Євросоюзу несподівано похвалила Україну та українців
Джерело:  online.ua

Очільник Європейської Ради Дональд Туск заявив, що буде підтримувати Україну, не залежно від його статусу в подальшому. Також він похвалив українців за реформи та дотримання європейських цінностей, передає ONLINE.UA.

"Я пишаюся тим, що мав можливість працювати з вами у контексті наших спільних інтересів і цінностей. Я залишатимуся вашим другом і союзником, не залежно від того, ким я буду у майбутньому", - сказав Туск.

Політик підкреслив, що протягом 5 років на посаді голови Європейської Ради всіляко намагався підтримати Україну в Європі, а Європу в Україні.

"Відвага і рішучість українців здобули повагу і визнання багатьох європейців. Сьогодні серед них все більше і більше союзників української справи. У моїх очах ви всі герої. Саме такими я бачив вас під час Революції Гідності, а також згодом, коли ви захищали суверенітет і цілісність своєї країни... Європейський Союз повинен гордитися і бути вдячним за те, що має такого партнера. Я робив усе можливе для того, щоб прискорити процес інтеграції України з рештою Європи. Не все вдалося, не завжди я був таким ефективним, як хотів. Вибачте мені, друзі. Однак, маємо багато причин бути задоволеними. І вам, українцям, точно немає за що соромитися", - додав Дональд Туск.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Туск після візиту разом з президентом Володимиром Зеленським у Станицю Луганську заявив, що РФ винна в гуманітарних проблемах на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?