Влада Києва зробила заяву щодо вірусу грипу
Категорія
Події
Дата публікації

Влада Києва зробила заяву щодо вірусу грипу

Влада Києва зробила заяву щодо вірусу грипу
Джерело:  online.ua

У Києві зареєстровано переважну циркуляцію вірусів грипу А/Гонконг/4801/2014 (Н3N2), що і прогнозувалося на епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 2016-2017 років, заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.


«За 46 тиждень епідемічного сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 2016-2017 років зареєстровано 17852 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 12 091 дитина у віці до 17 років. Показник захворюваності 100 тисяч населення міста склав 614,2 і перевищив показник захворюваності минулого тижня на 6,2%», - повідомив Поворозник.


«Проте захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в столиці на 13% нижче епідемічного порогу для даного тижня», - додав він.


Читайте також:  Застуда та ГРВІ: 10 випадків, коли треба негайно звернутися до лікаря


За його словами, серед хворих госпіталізовано 95 осіб, в тому числі 64 дитини. Найбільший відсоток захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструється серед дітей у віковій групі від 0 до 4 років (48,1%).


«При появі таких симптомів як температура, кашель, нежить, біль у горлі та м'язах негайно звертайтеся до лікаря, ретельно виконуйте його призначення, максимально обмежте контакт з оточуючими. І ні в якому разі не займайтеся самолікуванням!», - закликав Поворозник.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні зареєстровано перший летальний випадок, викликаний грипом, в епідсезоні 2016-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?