Влада наштовхує громадян на думку, щоб жоден не сподівався на свою пенсію (відео), - Розумна Сила
Категорія
Економіка
Дата публікації

Влада наштовхує громадян на думку, щоб жоден не сподівався на свою пенсію (відео), - Розумна Сила

Влада наштовхує громадян на думку, щоб жоден не сподівався на свою пенсію (відео), - Розумна Сила

Податки, які українці сплачують на утримання пенсіонерів, не можуть забезпечити їх платникам пенсійного майбутнього, оскільки середня пенсія знизилася більш ніж у два рази з еквіваленту 183 доларів у 2013 році до еквіваленту 90 доларів у 2018 році. Про це на YouTube каналі політичної партії «Розумна Сила» заявив заступник голови політичної сили Олександр Савченко, повідомляє ІА «Українські Новини», передає ONLINE.UA.

«Влада наштовхує власних громадян на думку і технічно виконує всі необхідні умови для того, щоб жоден громадянин не сподівався на свою пенсію, вирішував свої і питання батьків самостійно», - зазначив політик.

Савченко підкреслив, що ситуація зводиться таким чином, щоб в кінцевому результаті діти самостійно утримували своїх батьків. Він додав, що якщо влада йде таким шляхом, то в цьому потрібно чесно зізнатися. Потрібно сказати, що пенсій не буде через якийсь період часу і, що діти повинні самостійно утримувати своїх батьків.

Політик також звернув увагу на те, що мізерна пенсія в розмірі 50 дол відповідає тільки одній меті - не дати пенсіонеру замерзнути у власній квартирі. «Але навіть цьому зараз вона не відповідає. Немає можливості на ці 50 дол, навіть використовуючи дотації, опалювати своє житло і годувати себе», - додав він.

Заступник голови політичної сили підкреслив, що влада своїми діями намагається привести країну до соціальних стандартів 18-го століття. Він додав, що однією з основних доктрин партії «Розумна Сила» після приходу до влади стане масова індексація пенсій і визначення соціальних стандартів життя пенсіонерів такими, які визначила ООН, тобто не менше 5 дол в день на людину.

Нагадаємо, що з 1 грудня 2018 очікується чергове підвищення мінімальної пенсії до 1497 гривень (близько 53 дол), проте мінімальна і, навіть, середня пенсії суттєво відстають від критерію ООН, який визначає поріг бідності в державі: жебраками вважаються люди, які в день отримують менше 5 дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?