Влада оновила "Дій вдома" для самоізоляції. Мінцифри пояснило зміни в додатку
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада оновила "Дій вдома" для самоізоляції. Мінцифри пояснило зміни в додатку

Влада оновила "Дій вдома" для самоізоляції. Мінцифри пояснило зміни в додатку
Джерело:  online.ua

Додаток "Дій вдома", який необхідно встановлювати для самоізоляції через коронавірус COVID-19, оновили на початку грудня. У Міністерстві цифрової трансформації розкрили, що саме змінилося у застосунку з моніторингу умов ізоляції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами Ярослава Кучера — заступника міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, нова версія зветься "Вдома".

"Спільно з Міністерством цифрової трансформації України проводиться робота над удосконаленням мобільного застосунку "Вдома". Цей застосунок, як і інші цифрові інструменти, що впроваджуються зараз в усьому світі, покликаний допомогти забезпечити безпеку громадян у період пандемії", - говориться у заяві.

Оновлений додаток передбачає введення:

  • таймера на 24 години для прибуття у місце самоізоляції;

  • функцію "Покинути місце самоізоляції";

  • функцію перевірки наявності симптомів;

  • розділ "Інформатор про контактних осіб";

  • аналітику по різних регіонах України.

Утім, це не всі доступні після оновлення можливості "Вдома".

Нагадаємо, станом на ранок 2 грудня по всій Україні зареєстрували вже 758 264 діагнози коронавірусу COVID-19. Водночас нових за підсумками попередньої доби 13 141.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді погодили розширення інструментарію державного порталу "Дія". Наразі питання стоїть про реєстрацію місця проживання дітей до 14 років.

За оприлюдненими даними, представники Кабміну ухвалили зміни до постанов № 207 та 691. Цифровізація торкнулася безпосередньо процесу надання заяви про реєстрації дітей та зняття з попереднього місця проживання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?