Влада повідомила чудову новину для безробітніх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада повідомила чудову новину для безробітніх українців

Влада повідомила чудову новину для безробітніх українців
Джерело:  online.ua

З 1 березня 2020 року в Україні зросте розмір мінімальних виплат по безробіттю. Згідно з останніми даними Фонду соцстрахування, він становитиме 1800 гривень для виплат з урахуванням заробітної плати і страхового стажу та 650 гривень – для категорій, де ці показники не враховують. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Фонду.

"Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшили з 1630 гривень до 1800 гривень. Це для людей, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу. Для категорій, щодо яких ці показники не враховуються, мінімальна виплата становитиме 650 гривень. Досі було 610 гривень", - сказано в повідомленні.

Окрім того, варто зазначити, що правління Фонду на випадок безробіття схвалило проєкт бюджету фонду на 2020 рік. У ньому передбачені доходи у сумі 15,8 мільярда гривень та видатки – 15,6 мільярда гривень. З них на програми сприяння зайнятості передбачили 1,2 мільярда гривень. Як відомо, у 2019 році було 734 мільйони гривень.

Розмір максимальної допомоги по безробіттю зріс 1 грудня 2019 року. Тепер він становить 8408 гривень на місяць, раніше – 8028 гривень.

Не можна також не звернути увагу на те, що у грудні кількість безробітних в Україні різко зросла – на 15%. Водночас знизилася кількість вакансій від роботодавців. В Кабміні розповіли, що лише 12,8 мільйона із 28,5 мільйонів українців працездатного віку працюють. Більше половини українців працюють нелегально або на заробітках легально. Решта або перебуває на заробітках, або працює нелегально.

Слід додати, що раніше міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що в 2020 році українці отримуватимуть підвищену пенсію, які перерахують в квітні наступного року відповідно до розміру індексації. За прогнозом, підвищення пенсійних виплат відбудеться на рівні 12-13%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що працюючим пенсіонерам також по-новому перерахують пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?