Влада повідомила пенсіонерам прекрасну новину - деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Влада повідомила пенсіонерам прекрасну новину - деталі

Влада повідомила пенсіонерам прекрасну новину - деталі
Джерело:  interfax.com.ua

Очільниця комітету парламенту з питань соціальної політики Галина Третьякова потішила українських пенсіонерів чудовими новинами - вона офіційно повідомила про те, що Кабінет міністрів й Верховна Рада мають намір з наступного року ввести доплати до пенсій для пенсіонерів віком від 75 років - подібні до тих, які у цьому році були запроваджені для пенсіонерів віком від 80 років. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Наразі ми чекаємо на 15 вересня, коли буде внесено державний бюджет. Я на постійному контакті з міністром фінансів. Він закладає надбавку і для осіб 75+. Будемо допомагати людям, які працювали в основному за радянських часів і мають дуже малу пенсію зараз", - пояснила представниця українського парламенту.

Окрім того, Галина Третьякова звернула увагу на те, що цьогоріч Верховна Рада ухвалила два закони, згідно з якими люди віком від 80 років додатково отримали не лише доплату в 1 тисячу грн, яку було надано одноразово майже 5 млн пенсіонерів, а й доплату у розмірі 500 грн на місяць до пенсії довічно. Також вона наголосила, що люди, яким понад 75 років, працювали за радянських часів, коли не було високих заробітних плат, тому їхня пенсія зараз не є справедливою. В Державній службі статистики вказують на те, на кінець 2019 року в Україні було 9,98 млн людей віком від 60 років і 7,15 млн людей віком від 65 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 вересня 2020 року мінімальна зарплата в Україні збільшується з 4723 грн до 5000 гривень. Відповідний указ вже підписав президент країни Володимир Зеленський. У зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати в Україні виростуть і пенсії. У ПФУ пояснили, хто буде отримувати більше і на скільки збільшаться виплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?