"Влада" Придністров'я напружилася через плани Молдови та України
Категорія
Світ
Дата публікації

"Влада" Придністров'я напружилася через плани Молдови та України

"Влада" Придністров'я напружилася через плани Молдови та України
Джерело:  Сьогодні

"Влада" Придністров'я висловила категоричний протест проти виведення військ Росії з Придністровського району Молдови через "зелений коридор" в Україні.
Про це заявив "президент" невизнаної республіки Євген Шевчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сегодня".
"Російська група військ, яка грає ключову роль в миротворчій операції на Дністрі, являє собою унікальний приклад миротворчості, що визнають багато фахівців в світі. Ця операція є гарантією миру і стабільності в Придністров'ї", - сказав Шевчук.
"У 1992 році російські військові зупинили кровопролиття на берегах Дністра, в ході якого більше тисячі чоловік були вбиті, десятки тисяч поранені і стали біженцями. Ми вважаємо, що поки немає остаточного політичного рішення щодо врегулювання конфлікту, немає сенсу і в виведенні російської групи військ, тому що це загострить ситуацію і може привести до відновлення кровопролиття", - продовжив "президент" Придністров'я.
Читайте також: "Зелений коридор" для військ РФ в Придністров'ї: у Путіна спробували пожартувати
Він також висловив свою незгоду з пропозицією політиків Молдови замінити миротворців з Росії на цивільних спостерігачів.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міноборони України Степан Полторак обговорив зі своїм молдавським колегою виведення російських сил і засобів з Придністровського регіону Молдови через "зелений коридор" в Україні. Відзначається, що в Молдові перебуває 1200 російських військових, з яких близько половини - професіонали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?