Влада РФ почала публічно погрожувати США — Штати жорстко відповіли
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада РФ почала публічно погрожувати США — Штати жорстко відповіли

Влада РФ почала публічно погрожувати США — Штати жорстко відповіли
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий скандал після того, як російська влада публічно звинуватила американський військовий корабель "Джон С. Маккейн" у перетині морського кордону. Ба більше, Росія навіть пригрозила протаранити есмінець Штатів. Згідно з останніми даними, відповідний інцидент трапився 24 листопада в затоці Петра Великого в Японському морі, що межує з Японією, Росією та Кореями. Варто звернути увагу на те, що США оперативно відреагували на погрози офіційної Москви, наголосивши, що "не будуть поклонятися залякуванню". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC News.

Міністерство оборони РФ почало стверджувати, що протичовновий корабель Тихоокеанського флоту "Адмірал Виноградов" здійснював стеження за американським есмінцем. Окрім того, зазначається, що судно використовувало міжнародний канал зв'язку, щоб попередити корабель США про неприпустимість його дій та можливість застосування таранного маневру для витіснення порушника з територіальних вод.

Варто звернути увагу на те, що після попередження та погроз корабель Штатів нібито вийшов у нейтральні води. Однак ВМС США оперативно спростували інформацію будь-які протиправні дії та назвали заяву Росії про місію помилковою.

"Джон С. Маккейн" не був висланий з території будь-якої країни, – наголосив представник 7-го флоту ВМС США лейтенант Джо Кейлі.

Він також звернув увагу російської влади на те, що США "ніколи не будуть поклонятися залякуванню або змушенню приймати нелегітимні морські вимоги, які пред'явила Росія". Окрім того, 7-й флот країни додав, що корабель "Джон Маккейн" проводив операцію "Свобода навігації", щоб підтвердити свободи й права мореплавання в районі затоки Петра Великого.

Не можна також не згадати про те, що протичовновий корабель "Адмірал Виноградов" брав участь у майже зіткненні з американським крейсером "Чанселорсвіль" у 2019 році.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що влада Великої Британії, США та Нідерландів сформувала нову авіаносну ударну групу (Carrier Strike Group) — що важливо розуміти, вона є найбільшою в Європі за майже 20 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?