Влада РФ звинуватила США у лицемірстві після заяви щодо Солсбері
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада РФ звинуватила США у лицемірстві після заяви щодо Солсбері

Влада РФ звинуватила США у лицемірстві після заяви щодо Солсбері
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на введення нових санкцій США через інцидент з отруєнням в британському Солсбері, звинувативши офіційний Вашингтон у лицемірстві, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

Російські дипломати зазначили, що Держдепартамент воліє ігнорувати той факт, що Росія завершила програму щодо знищення хімзброї, і це пройшло під міжнародним контролем відповідно до Конвенції із заборони хімічної зброї (КЗХЗ).
Окрім того, в МЗС РФ також додали, що Москва розглядає звинувачення США в причетності до інциденту в Солсбері як чергову спробу представити Росію безвідповідальною в плані виконання міжнародних зобов'язань.
"Така постановка питання виглядає особливо лицемірною з урахуванням того, що самі США не поспішають зі знищенням свого арсеналу хімічної зброї та залишаються єдиною країною-учасницею КЗХЗ, яка володіє значними запасами бойових отруйних речовин",- сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Держдеп США ввів нові санкції проти РФ, які наберуть чинності 22 серпня 2018 року. Обмеження були введені у справі Скрипаля. В рамках нових санкцій проти РФ США можуть припинити дипломатичні відносини з цією країною, якщо Москва не надасть протягом трьох місяців гарантії невикористання хімічної зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Медведєв заявив, що санкції РФ не страшні, оскільки вона "останні сто років існувала в умовах постійного санкційного тиску".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?