Влада Риму заборонила сидіти на ступенях Іспанських сходів
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Риму заборонила сидіти на ступенях Іспанських сходів

Влада Риму заборонила сидіти на ступенях Іспанських сходів
Джерело:  Reuters

Іноземні туристи, які погано обізнані з італійським законодавством, тепер ризикують розпрощатися з кількома сотнями євро за звичайне сидіння на ступенях Іспанських сходів – однієї з найпопулярніших пам’яток Риму. Причиною цього стало нововведення, згідно з яким посиденьки на цих ступенях вважається порушенням закону, яке карається попередженням або штрафом від 160 до 400 євро.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters, починаючи з 8 серпня римська поліція проганяє свистком всіх, хто вирішив присісти на старовинних ступенях Іспанських сходів. Міська влада пояснює запроваджені заходи тим, що на ступенях XVIII століття сидять надто багато людей. Це нібито завдає пам’ятнику архітектури шкоди.

Мистецтвознавець Вітторіо Згарбі назвав рішення міської влади «надмірним, практично фашистським», оскільки мандрівники і туристи століттями сиділи на цих сходах і милувалися пейзажем.

Думки самих туристів розділилися. Більшість з них вважає штрафи надмірними.

«Це смішно і безглуздо, – каже американець Томас Аткінс. – У будь-якому випадку, коли піднімаєшся, доводиться іноді відпочивати на сходах».

На противагу цьому місцевий мешканець Фредеріко Герріоні вважає, що «багато хто ставився до сходів нешанобливо, тому трохи захисту їм не зашкодить».

Іспанські сходи, які складаються зі 135 ступенів, були побудовані в 1726 році. Вони з’єднують площу Іспанії з церквою Пресвятої Трійці на вершині пагорба Пінчо. Свою назву сходи отримали через близькість до посольства Іспанії у Ватикані.

Нагадаємо, що не так давно було оголошено, що з Італії до України запустять пором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?