Влада шокувала новими даними про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада шокувала новими даними про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом

Влада шокувала новими даними про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом
Джерело:  interfax.com.ua

30 вересня очільник ГСУ Державного бюро розслідувань Максим Борчаковський поділився з українськими громадянами неочікуваною новиною - він наголосив, що інформація про відмову лівого двигуна Ан-26, який зазнав аварії під Харковом, не відповідає дійсності. Як уже згадувалося раніше, в день аварії представники Служби безпеки України заявили, що командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку. Пізніше очільник Міноборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, скоріш за все, зачепився крилом за землю. Варто звернути увагу на те, що наразі слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, яка звучить, що взагалі відмовив двигун, не відповідає дійсності", - наголосив представник ДБР.

Окрім того, він наголосив, що наразі всі ці обставини встановлюються в ході технічного розслідування головною інспекцією Міноборони.

Варто нагадати про те, що 28 вересня член команди Арсена Авакова та заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко звернувся до влади та наголосив, що записи переговорів пілотів літака Ан-26, який зазнав катастрофи під Чугуєвом, потрібно оприлюднити, аби уникнути спекуляції на тему причин аварії. Як уже згадувалося раніше, очільник урядової слідчої комісії, віцепрем’єр Олег Уруський офіційно повідомив, що чорні скриньки літака Ан-26 Повітряних сил Збройних сил, який розбився увечері 25 вересня на Харківщині, знайшли. За словами чиновника, наразі уже стартував процес їх дешифрування.

"У чорних ящиках є записи переговорів пілотів з диспетчерами, є запис того, що говорили диспетчери, що говорили пілоти в кабіні в останні секунди перед трагедією і також запис технічних параметрів роботи двигунів планера літака", — розповів представник Авакова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як  команда Володимира Путіна цинічно скористалася загостренням ситуації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?