Влада США дорікнула Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада США дорікнула Україні

Влада США дорікнула Україні

В Держдепі США заявили, що торгівля людьми залишається гарячою проблемою для України і, незважаючи на активні зусилля уряду, країна поки не відповідає мінімальним стандартам подолання цієї проблеми. В американському відомстві наголосили, що агресія РФ створила нові виклики для України в цій сфері.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

Американські дипломати зазначають, що Україна не повністю відповідає мінімальним стандартам з припинення торгівлі людьми, але вживає значних зусиль для подолання проблеми.

"Серед таких зусиль у Державному департаменті США виокремили збільшення фінансування на втілення національного плану дій, розслідування випадків примусової праці, визнання жертв та навчання відповідних посадовців, внесення змін до ККУ у вересні 2018 року. Крім цього, відзначається прогрес у навчанні суддів, посадовців, захисті жертв", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у Держдепі перерахували фактори, які ускладнюють боротьбу з торгівлею людьми. Наголошується, що більшості засуджених за торгівлю людьми вдається уникнути ув'язнення через м'які вироки і можливу корупцію.

"Особливо вразливими для торгівлі людьми є переселенці, які були змушені покинути свої домівки на сході України, через агресію РФ", - йдеться у звіті.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше влада США зробила попередження Зеленському. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?