Влада США пропонує роздрібнити Apple, Google, Amazon і Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Влада США пропонує роздрібнити Apple, Google, Amazon і Facebook

Влада США пропонує роздрібнити Apple, Google, Amazon і Facebook
Джерело:  online.ua

Влада США напередодні президентських виборів, які заплановані на 3 листопада 2020 року, вирішила поборотися з найвпливовішими монополістами на ринку. Так, 9 жовтня стало відомо, що демократи у американському Конгресі оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. Варто звернути увагу на те, що саме цих техногігантів хочуть роздрібнити й позбавити монополії. Конгресмени поскаржилися на те, що згадані корпорації зловживають своїм становищем на ринку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

Влада США пропонує розділити ці кампанії, ухваливши відповідні поправки до антимонопольного законодавства. Окрім того, наголошується, що під час ретельного розслідування фахівці дійшли такого висновку:

  • Facebook визнали монополістом в секторі онлайн-реклами і на ринку соцмереж;

  • Amazon – в онлайн-продажах;

  • Google – в царині інтернет-пошуків і супутнього бізнесу. Відзначається, що компанія працює як "екосистема взаємопов'язаних монополій";

  • а Apple обмежує доступ для своєї платформи iOS для розробників різних додатків, чим дискримінує конкурентів і утворює бар'єри для бізнесу.

Конгрес Штатів пропонує розділити структурні підрозділи цих компаній на окремі бізнес-одиниці і заборонити їм виходити на суміжні ринки. Варто звернути увагу на те, що на практиці це може означати відокремлення Youtube від Google, та Instagram і Whatsapp від Facebook. А Apple можуть зобов'язати скасувати перепони для розробників мобільних додатків.

Окрім того, планують перекласти на компанії обов'язок самостійно доводити, що їх угода не завдасть шкоди конкуренції. Що важливо розуміти, наразі ці пропозиції перебувають на стадії обговорення в Конгресі.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Apple невідкладно звернулася до усіх користувачів своєї продукції з важливим попередженням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?