Влада США зробила попередження Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада США зробила попередження Зеленському

Влада США зробила попередження Зеленському
Джерело:  online.ua

Для України надзвичайно важливими стануть наступні три місяці. Саме вони відзначатимуть політичний та економічний курс країни на найближчі 5 років. Про це на вчорашніх слуханнях у Сенаті США заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Волкера, майбутнє України залежить від того, як Зеленський сформує уряд, чи діятиме він незалежно і чи не підпаде під вплив олігархів.

«Все це дуже критичні речі. І зараз він має бути впевнений, що у нього є повна підтримка Сполучених Штатів та Європи», – наголосив Волкер.

На думку представника Держдепу, Україна зараз у «надзвичайно хиткому становищі». Адже незважаючи на велику підтримку на президентських виборах, Зеленський досі немає своїх депутатів у парламенті. Це поки не дозволяє йому проводити ті реформи, про які він обіцяв.

Волкер також зазначив, що попередник Зеленського на посту президента – Петро Порошенко теж проводив серйозні реформи. За словами дипломата, за останні чотири роки Україна досягла більше, ніж за попередні двадцять.

Представник Державного департаменту пояснив, що перед Зеленським стоить проблема «тіньових структур» олігархів, які контролюють медіа та багато економічних активів.

«Для нього буде дуже важко побороти ці структури. Але позбавитися від цієї системи надзвичайно важливо для України, якщо вона хоче порвати зі своїм минулим і скористатися своїми природними ресурсами та людським капіталом», – зазначив Волкер.

Слухання на тему «5 років після Революції гідності: прогрес України, зловмисна діяльність Росії» відбулися 18 червня у комітеті із закордонних справ Сенату США.

Нагадаємо, що сьогодні президент Трамп офіційно оголосив про початок передвиборчої кампанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?