Влада України готує нові санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада України готує нові санкції проти Росії

Влада України готує нові санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Українська влада обурена черговим випадом команди російського президента Володимира Путіна проти України. Офіційний Київ вже готує відповідь на "продаж" винзаводу Массандра структурі банку "Росія" на фіктивному аукціоні, де держава-окупант пустила з молотка українське підприємство за копійки. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій ініціює введення не тільки національних санкцій проти осіб, причетних до "продажу" винзаводу, а й міжнародних. У відомстві мають намір також звернутися суд, щоб всі причетні до цього незаконного аукціону понесли відповідальність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МінТОТ.

"«Приватизація» концерну, який, крім значних виробничих активів, володіє унікальною колекцією вин і традиціями виноробства, відбулася за ціною, яка мінімально перевищує стартову. Це є ознакою заздалегідь узгодженого результату і фіктивного характеру «аукціону». Крім «Південного проекту», на «аукціон» заявилася тільки одна компанія, зареєстрована в Москві, зі статутним капіталом, який становить еквівалент близько 135 доларів США", - уточнили в МінТОТ.

Глава МінТОТ Олексій Резніков нагадав, що з точки зору права, незаконний продаж Масандри є продовженням "націоналізації", яку Путін проводить на українському півострові з 2014 року. Він підкреслив, що жодна авторитетна і поважна компанія не брала участі в театрі абсурду з продажем Масандри, а власником винзаводу став банк "Росія", який знаходиться під західними санкціями з 2014 року, ще до початку війни на Донбасі.

"Вони розтягують Крим по шматках. Раніше ця ж структура і за такою ж схемою - через імітацію аукціону - отримала контроль над заводом «Новий світ». Це створює ризики для «Масандри», яка є частиною культурної спадщини України і українського Криму. Підприємство може бути знищено, а цінні активи просто розкрадуть. За все це доведеться відповідати", - попередив Резніков.

Резніков повідомив, що проти Росії і всіх причетних до "аукціону" вже готуються українські санкції. Також офіційний Київ має намір подати в суд і буде наполягати на посилення санкцій проти Росії з боку ЄС.

"Усі наявні в відкритих джерелах документи вже у нас. Санкційний пакет вже готується", - пояснив Резніков.

Міністр нагадав, що в листопаді третій комітет Генасамблеї ООН визнав незаконними російські органи влади в Криму, про що йдеться в новій резолюції, яка засуджує незаконне встановлення юрисдикції та адміністрації в Криму. Резніков в черговий раз підкреслив, що призначені Кремлем посадовці в окупованому Криму незаконні і є виключно окупаційними органами РФ.

Нагадаємо, в середині листопада окупанти Криму виставили на продаж винзавод Масандра. Всі 100% акцій винзаводу викупила компанія "Південний проект", 99,9% якої належить банку "Росія". До речі, одним із засновників банку і найбільшим акцінером є друг Путіна - мільярдер Юрій Ковальчук. Масандру продали за 5,327 мільярда рублів (73 млн доларів).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України готує відповідь на нові санкції Росії проти керівництва Верховної Ради і депутатів фракції "Слуга народу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?