Влада України готується до помсти Путіна за закриття каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада України готується до помсти Путіна за закриття каналів Медведчука

Влада України готується до помсти Путіна за закриття каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна вже звинуватила українського лідера Володимира Зеленського в порушенні норм міжнародного права. Про міжнародне право в Кремлі згадали через блокування в Україні каналів "112 Україна", NewsOne і Zik, юридичним власником яких є народний депутат з фракції ОТЗЖ Тарас Козак, а фактичним - лідер цієї фракції і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук. Але українська влада впевнена, що Путін буде мстити і неодмінно відповість на це. Глава МЗС України Дмитро Кулеба запевнив, що офіційний Київ готується відбити удар, який буде завдано Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"У них є справи більш нагальні, але, безумовно, вони цього не забудуть і відповідь прилетить. Так чи інакше, нам Росія найгірше, що могла, вже зробила, незаконно окупувавши наші території. Тепер ми повинні бути готові до щоденної боротьби і повинні розуміти , що жорстко захищаючи свої інтереси, у відповідь прилетить. і ми повинні бути готові до цього. Де прилетить, коли, як - я цього зараз не знаю. Але ми працюємо над тим, щоб всі органи державної влади і суспільство були готові відбити удар, який буде завдано Росією ", - заявив Кулеба.

Міністр підкреслив, що вкрай важливим в цій темі є те, що і українці, і міжнародне співтовариство, підтримали рішення влади заблокувати канали Медведчука. Чиновник зазначив, що це рішення не було спонтанним і для його ухвалення були незаперечні факти.

"Єдина мета цього рішення - це захист національних інтересів України. Можна підозрювати про змови, про "договорняки", але це не має ніякого відношення до реальності", - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, український глава Володимир Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Ці санкції передбачають, в тому числі, блокування каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ Володимиром Путіним, нардепом від ОТЗЖ Віктором Медведчуком.

В Офісі президента України запевнили, що блокування каналів Медведчука - це не посягання на свободу слова, а боротьба з чужорідної пропагандою. В ОПУ підкреслили, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - це іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні та профінансовано Москвою, де про свободу слова вже давно не йде, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков заявив, що санкції проти каналів Медведчука є початком звільнення території Донбасу і Криму від російської окупації. Міністр також уточнив, що компанії нардепа і власника телеканалів Тараса Козака, який близький до Медведчука, які потрапили під санкції, не тільки фінансували пропагандистську діяльність Кремля, а й могли постачати паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?