Влада України вживає термінові заходи через ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада України вживає термінові заходи через ситуацію на Донбасі

Влада України вживає термінові заходи через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація в зоні ООС загострилася - бойовики посилили обстріли по позиціях українських захисників, незважаючи на оголошене на Донбасі перемир'я. Напередодні ворог шість разів відкривав вогонь по позиціях бійців ЗСУ, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав бойове поранення. Після цього українські вйськові дали потужну відсіч ворогу - вони відкрили вогонь у відповідь, який припинив небезпечні провокації бойовиків. Українська сторона в ТКГ вже відреагувала на інцидент і порушення бойовиками перемир'я. Влада України направила ноту в ОБСЄ. Що відбувається на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ООС і української делегації в ТКГ.

"Українською стороною СЦКК задіяли координаційний механізм: введений "режим тиші", висунута вимога про припинення вогню, підготовлено та направлено ноту на СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні української сторони в ТКГ.

Відзначається, що боєць ЗСУ був поранений ввечері 27 грудня, близько 23:00 за київським часом. Його екстрено госпіталізували. На даний момент стан здоров'я пораненого медики оцінюють як задовільний.

У зведенні штабу ООС на ранок 28 грудня уточнюється, що український військовий був поранений на Приазов'ї, коли збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь з мінометів 120-мм і 82-мм калібру, а також гранатометів різних систем. Під ворожий вогонь також потрапили захисники Лебединського, Мар'їнки і Авдіївки. Там бойовики вели обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, і стрілецької зброї.

"Для коригування вогню ворог застосував БПЛА, але вмілі та оперативні дії наших засобів РЕБ зупинили подальше його використання. В порушення припинення вогню російсько-окупаційними військами українські захисники відкрили вогонь", - йдеться у зведенні штабу ООС.

З початку поточної доби, 28 грудня, в зоні ООС вже також було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. У передмісті Авдіївки бойовики вели обстріл з підствольного гранатомета. Він був неприцільним, тому у відповідь вогонь українські воїни не відкривали.

"Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил і надалі контрольована українським воїнами", - йдеться в повідомленні.

Важливо відзначити, що загострення ситуації на Донбасі розпочалося відразу ж після того, як Путін пообіцяв збільшити підтримку ОРДЛО, причому не тільки по гуманітарній лінії. Він заявив про готовність до прямого співробітництва з так званими "ЛНР" і "ДНР", як в питаннях виробництва, так і в інфрастуктурному напрямку. Військові експерти вважають, що заява Путіна про допомогу Донбасу говорить тільки про те, що він не збирається завершувати війну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль розповів, з ким із України насправді веде переговори Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?