Влада України зробила несподіване зізнання про ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України зробила несподіване зізнання про ситуацію на Донбасі

Влада України зробила несподіване зізнання про ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський виступив з невідкладною заявою через ситуацію на Донбасі. Після поїздки в зону ООС він з'ясував, що парк озброєння і військової техніки в зоні проведення Операції об'єднаних сил потребує термінового оновлення і модернізації, так як наявні зразки не дозволяють ефективно відповідати на сучасні виклики і загрози. Уруський обговорив з Генштабом ЗСУ проблемні питання і прийшов до висновку, що потрібно терміново вживати рішучих і цілеспрямованих кроків щодо розвитку власного науково-технічного і промислового потенціалу для того, щоб українська армія мала сучасне оснащення для ведення війни. Тим временм в ОБСЄ повідомили, що кількість порушень перемир'я на Донбасі з боку бойовиків збільшилася майже вдвічі за останні дні. Невтішні дані спостерігачів підтверджують в штабі ООС, де тільки за минулу добу зафіксували шість обстрілів з боку противника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт ОБСЄ, прес-службу штабу ООС і повідомлення Уруського в соцмережі.

"Наявний парк ОВТ потребує оновлення, як модернізації, так і наповненням новими зразками, які будуть відповідати сучасним викликам і загрозам, способам і методам ведення війни. Для цього необхідно вживати рішучих і цілеспрямованих кроків з розвитку власного науково-технічного і промислового потенціалу. Зараз є конкретне уявлення чого потребують наші війська, що сьогодні потрібно від підприємств оборонної промисловості України і куди рухатися виробникам надалі в процесі забезпечення військ комплектуючими і озброєнням ", - підбив підсумки своєї поїздки в зону ООС Уруський.

Важливо відзначити, що спостерігачі СММ ОБСЄ тільки за останній тиждень зафіксували 469 порушень режиму припинення вогню. Це майже вдвічі більше, ніж за попередній двотижневий період, коли було зафіксовано 238 порушень. Про те, що бойовики не планують дотримуватися режиму припинення вогню підтверджують і накази їх ватажків, які оголосили терміновий збір резервістів і привернули до нього силовиків, яким наказали "сприяти в розшуку і доставці до місця проведення контрольної явки всіх, хто переховується від неї".

При цьому командування ООС оцінює ситуацію на Донбасі як складну через те, що бойовики щодня влаштовують небезпечні провокації, які несуть загрозу життю і здоров'ю українським захисникам. Командування української армії зазначає, що російський глава Володимир Путін, який регулярно стягує російських військових і озброєння в ОРДЛО, підготував вже 38 тисяч бойовиків, які готові почати наступ проти України. Крім того, як зазначили в штабі, на позиції противника розміщена 480 танків, близько 900 одиниць броньованих машин та іншої техніки. Крім того, на території РФ, в Ростовській області на двох полігонах зосереджені близько 12 батальйонно-тактичних груп і артилерійська тактична група, які в разі загострення ситуації на Донбасі підуть в атаку з території Російської Федерації. Проте командування ООС уверяяет, що підрозділи Об'єднаних сил готові надати гідну відповідь ворогові в разі виникнення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців і цивільного населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна остаточно змінила позицію по Донбасу- Кремль вирішив домагатися включення закону про особливий статус Донбасу до Конституції України і поки офіційний Київ не зробить це, то Москва не погодиться на мирний план команди Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?