Влада Великої Британії влаштувала секретну репетицію похоронів Єлизавети II
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Великої Британії влаштувала секретну репетицію похоронів Єлизавети II

Влада Великої Британії влаштувала секретну репетицію похоронів Єлизавети II
Джерело:  online.ua

У Великій Британії міністри провели секретну репетицію своїх дій у разі смерті королеви Єлизавети II. Варто зазначити, що подібна репетиції пройшла вперше: вона пов'язана з тим, що королева скасувала відвідування служби в соборі Святого Павла через погане самопочуття.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Sunday Times.

В ході репетиції під кодовою назвою "Палацовий голуб" прем'єр-міністерка Тереза Мей з іншими високопосадовцями узгодили можливий план дій в перший день після смерті королеви.

"Вперше цивільні службовці та політики разом обговорювали план. За словами одного з міністрів, всі дії стали більш активними через вік королеви. Політики репетирували підготовку 10-денного національного трауру. Зокрема, відпрацьовувалися дії на наступний день після смерті королеви, також чиновники вирішували, коли саме прем'єр-міністерка повинна звернутися до народу і повідомити про те, що сталося", - пише видання з посиланнями на свої джерела.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше королева Єлизавета II доручила герцогині Сассекській відповідальну місію: Меган Маркл стане однією з глав "Програми молодих лідерів королеви" при Букінгемському палаці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?