Влада відповіла, чи насправді Путін готується до нового наступу на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада відповіла, чи насправді Путін готується до нового наступу на Донбасі

Влада відповіла, чи насправді Путін готується до нового наступу на Донбасі
Джерело:  24 канал

Нещодавно представники СММ ОБСЄ почали дедалі частіше публікувати резонансні дані про військову техніку, яку проросійські сили зберігають біля лінії фронту або стягують до неї. Окрім того, у штабі ООС багато разів повідомляли, що противник зводить укріплення. Секретар комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вирішив пояснити, чи свідчить це про те, що очільник Кремля Володимир Путін готується до нового наступу на Донбасі. На переконання політика, на конкретну відкриту конфронтацію Росія наразі не наважиться. Однак, як вважає нардеп, навіть якби ворог наважився на наступ, здійсювати його з боку Донбасу – це найбільш неправильне рішення. Як тактично, так і стратегічно, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Коли деякі політики говорять про скорочення армії, ми повинні розуміти, що до кордону на Чернігівщині у нас 150 чи 170 кілометрів До того ж, в нас взагалі декілька тисяч кілометрів кордону з Росією", – пояснив представник ВРУ.

За словами депутата, стягування техніки до лінії фронту може бути елементом залякування, аби відвернути увагу та змінити якісь політичні рішення у країні. Тож спецслужби та розвідка повинні аналізувати, що відбувається в політичних колах та генштабі Росії, зокрема – до яких рішень вони готові.

Також народний обранець розповів, чи готова наша країна до спроби прориву путінської армії. На його думку, наразі вистачить сил не лише підтягти відведену техніку та особовий склад в достатній кількості, аби стримати противника, а й дати гідну відсіч. Окрім того, Костенко звернув увагу на те, що Мінські домовленості не працюють, тож їх треба переглядати. А реакція офіційного Києва на порушення режиму припинення вогню, в першу чергу, повинна бути військовою.

"Війна в окопах виглядає по-іншому, ніж у Києві. Там люди захищають країну та своє життя. Маючи зброю, коли по тобі стрілють, дуже важко сидіти і виконувати накази. Особливо, коли не знаєш, що далі", – наголосив наредеп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада знову спіймала на гарячому команду Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?