Влада винесла рішення по серіалу з "доброю ДНР" на каналі Ахметова
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада винесла рішення по серіалу з "доброю ДНР" на каналі Ахметова

Влада винесла рішення по серіалу з "доброю ДНР" на каналі Ахметова
Джерело:  Детектор медіа

Експертна комісія Держкіно з питань розповсюдження і демонстрування фільмів проголосувала проти скасування прокатного посвідчення  серіалу "Не зарікайся", який транслює телеканал олігарха Ріната Ахметова "Україна", і в якому сепаратисти з так званої ДНР представлені позитивними персонажами.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Детектор медіа.


На думку членів комісії, в серіалі немає порушень законодавства та етичних стандартів.


За скасування прокатного посвідчення проголосували чотири члени комісії, проти - 12.


Голова Держкіно Пилип Іллєнко не брав участі в голосуванні, сказав журналістам по завершенню голосування:


"Сьогодні піднімати в такому ключі теми, пов'язані з подіями, що відбуваються на сході країни - це дуже передчасно. Важливо враховувати, що відстороненого погляду на ці події не може бути. Не можна і не потрібно показувати дві правди, тому що війна ще не закінчилася".


"Це огидна, негарна практика - виривати щось з контексту, і на підставі цього, домислюючи то, чого немає, виносити вердикт. Не важливо - то книга, вистава, серіал, фільм, фрагмент картини", - прокоментувала скандал навколо серіалу автор сценарію "Не зарікайся" Тетяна Гнєдаш.


"Я проголосував за заборону цього серіалу, і не раз. Раніше, коли наша комісія проводила експертизу, я, переглянувши 7-8 серій, був такої ж думки - це антиукраїнської продукт, в якому принижено роль українських громадян під час Майдану і АТО. Там майже немає україномовних громадян, вони десь на третіх ролях. Виходить, що йде війна російськомовних людей (в основному, вихідців з Криму) з якимись абстрактними "сепарами". За 10 серій я не побачив, що Україна воює з Росією. І все це подається як нинішня реальність", - розповів член Експертної комісії, громадський діяч Сергій Оснач.


Також, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує на цьому тижні призначити позапланову перевірку каналу "Україна" на підставі масових скарг громадян на серіал "Не зарікайся"


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, сценарій серіалу викликав бурю в соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?