Власник готелю, який відмовився селити громадян РФ, отримує погрози з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Власник готелю, який відмовився селити громадян РФ, отримує погрози з Росії

Власник готелю, який відмовився селити громадян РФ, отримує погрози з Росії

Рішення Конституційного суду Чехії, яке виправдало власника готелю Brioni Boutique за звинуваченням у дискримінації громадян РФ, спричинило неабиякий резонанс. Причому не тільки в Чехії, але й в Росії. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Радіо Свобода», тепер через свою принциповість Томашу Крчмаржу доводиться отримувати погрози вбивством. Переважно вони надходять від росіян, а також тих чехів, які підтримують дії Кремля.

За словами власника готелю у чеському місті Острава, погрози йому надходять через соціальні мережі. У деяких з них містяться лайливі слова, в інших анонімні автори обіцяють «розібратися».

Все почалося з того, що у 2014 році, після російської анексії Криму, Томаш Крчмарж запровадив у своєму готелі нове правило для всіх гостей з РФ. Під час оформлення на рецепшені громадяни Росії мають підписати лист, у якому вони погоджуються з засудженням анексії українського Криму. Ті хто не згоден ставити свій підпис, у готель не заселяються.

Незвична процедура викликала великий резонанс, як у чеських, так і в російських ЗМІ. Спочатку Томаш Крчмарж був навіть оштрафований за нібито дискримінацію за національною ознакою на 50 тисяч крон (3000 доларів), але нещодавно Конституційний суд Чехії його виправдав.

Нагадаємо, що сьогодні, за інформацією ONLINE.UA, У Росії заборонили анонімно користуватися месенджерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?