Внаслідок зсуву ґрунту в Грузії загинула українка, шукають її дитину — МЗС
Категорія
Події
Дата публікації

Внаслідок зсуву ґрунту в Грузії загинула українка, шукають її дитину — МЗС

Внаслідок зсуву ґрунту в Грузії загинула українка, шукають її дитину — МЗС
Джерело:  online.ua

Унаслідок зсуву ґрунту в грузинському селищі Шові загинула українка. Триває пошукова операція її дитини, яка також перебувала на місці катастрофи.

Джерело: Суспільне

У Грузії загинула українка

Українське посольство в Грузії встановило зв’язок із рідними загиблої та взаємодіє із грузинською владою задля підготовки репатріації тіла. Паралельно перевіряємо, чи не було інших українців в селищі Шові, - повідомили в МЗС.

Станом на 5 серпня у Шові відомо про 12 загиблих. Зникли безвісти – 20 людей, серед них цілі сім'ї з дітьми.

Зсув ґрунту в Грузії

3 серпня у Грузії на території гірського курорту Шові відбувся зсув ґрунту. Курортне селище Шові знаходиться у високогірному регіоні Рача-Лечхумі та Квемо Сванеті, в Онському муніципалітеті.

Він розташований на висоті 1,5 тисячі метрів над рівнем моря.

Ехо Кавказу повідомляє, що на ранок 5 серпня впізнано лише шість тіл. Частина останків настільки пошкоджена, що їх не змогли впізнати близькі. Особи загиблих встановлюватимуться за аналізом ДНК.

Із зони лиха вертольотами було евакуйовано понад 200 осіб, у тому числі учні шкільного табору з Руставі та постояльці місцевого готелю Sunset Shove.

Агентство «Новини-Грузія» пише, що сьогодні рятувальники дістануться котеджів і дач, які виявилися заваленими масами землі.

 7 серпня оголошено в Грузії днем жалоби, скасовано більшість розважальних заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?