Воєнний стан в Україні: що відомо про правила перетину кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан в Україні: що відомо про правила перетину кордону

Воєнний стан в Україні: що відомо про правила перетину кордону
Джерело:  online.ua

На даний момент не з'являлося інформації про будь-яку заборону громадянам України залишати територію країни.Однак, варто зазначити, що введення воєнного стану передбачає можливість особливого режиму пересування для громадян і транспорту, передає ONLINE.UA.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив, що через введення воєнного стану в "Укрзалізниці" встановлюють особливий режим. Це передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України. Також пріоритетність при призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішеннями військового командування.

Трохи згодом аеропорт "Бориспіль" повідомив, що у зв’язку із рішенням парламенту щодо введення особливого правового режиму принципових змін у роботі аеропорту не передбачається.

"Ми просимо пасажирів та гостей "Борисполя" зберігати спокій, уникати паніки та завчасно прибувати до аеропорту для реєстрації на рейси", - повідомили в прес-службі.

Окрім того, про обмеження для перетину кордону громадянам на власному транспорті теж не повідомлялося. Відомо, що на територіях, де буде введено воєнний стан, може бути запроваджений посилений контроль і перевірка документів та багажу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сили Операції об’єднаних сил приведені у повну бойову готовність через ескалацію в Азовському морі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?