Воєнний стан в Україні: українцям дали "інструкцію" для соцмереж
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан в Україні: українцям дали "інструкцію" для соцмереж

Воєнний стан в Україні: українцям дали "інструкцію" для соцмереж
Джерело:  online.ua

Генштаб ЗСУ закликав українців не поширювати в соціальних мережах інформацію про місцезнаходження військової техніки і дислокацію українських військ. Військові попросили не вести фото-, відеозйомки, онлайн-трансляцію руху колон військової техніки і переміщення будь-яким способом особового складу, повідомляє ONLINE.UA.

У зверненні Генштабу ЗСУ наводиться "інструкція", в якій українців просять не публікувати в соціальних мережах відомості, що розкривають:

  • місцезнаходження військової техніки, озброєння, майна і особового складу;

  • рух колон військової техніки і переміщення будь-яким способом особового складу;

  • режимні військові об'єкти Міністерства оборони України та Збройних сил України і несанкціоновано не проникати на їх територію;

  • завдання органів військового управління, військ (сил) з бойової готовності, оперативної підготовки та застосування військ (сил);

  • підготовку і проведення навчань (тренувань, маневрів, військових ігор);

  • організацію, чисельність і дислокацію військ (сил).

У Генштабі нагадали, що всі помічені над військовими частинами і місцями дислокації військової техніки безпілотники будуть збиті, а особи, які їх запустили, - затримані і притягнуті до відповідальності.

Відзначається, що прохання Генштабу грунтується з урахуванням прийнятого ВР закону "Про правовий режим воєнного стану", відповідно до наказу Міноборони "Про затвердження Переліку відомостей Міністерства оборони України, що містять службову інформацію".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що адміністрація президента України опублікувала закон про воєнний стан, в якому прописані заходи обмеження, передбачені на період особливого режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?