Воєнний стан в Україні - з'явилась перша реакція Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Воєнний стан в Україні - з'явилась перша реакція Путіна

Воєнний стан в Україні - з'явилась перша реакція Путіна
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що "серйозно стурбований" у зв'язку з оголошенням в Україні воєнного стану. Окрім того, очільник Кремля стверджує, що інцидент в Керченські протоці, коли прикордонний корабель РФ протаранив, а згодом відкрив вогонь по кораблях українських військових та захопив їх, нібито був провокацією України, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

Вказано, що таку заяву Путін зробив в ході розмови з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, коли вони обговорювали загострення ситуації в Азовському морі. До слова, ініціатором переговорів була Меркель.

"Обговорювалося небезпечний інцидент, що стався 25 листопада в Азово-Чорноморській акваторії. Володимир Путін дав оцінку провокаційним діям української сторони, грубого порушення норм міжнародного права її військовими кораблями, які навмисно проігнорували правила мирного проходу в територіальному морі Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, Путін додав, що нібито українська влада несе відповідальність за "створення ще однієї конфліктної ситуації і пов'язані з цим ризики".

"Все це явно зроблено з урахуванням передвиборної кампанії в Україні. Путін висловив серйозну заклопотаність у зв'язку з рішеннями Києва про приведення своїх Збройних сил в повну боєготовність і оголошенні воєнного стану", - пише прес-служба Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UА, Україна буде намагатися вирішити конфлікт у Керченській протоці мирним шляхом, але залишає за собою право на самозахист.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?