Волкер розповів про американські умови миру на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Волкер розповів про американські умови миру на Донбасі

Волкер розповів про американські умови миру на Донбасі
Джерело:  BBC

Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер розповів своє бачення того, якими повинні бути умови миру на Донбасі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російську службу BBC, американський дипломат переконаний, що без ліквідації російської окупаційної адміністрації у вигляді ДНР та ЛНР миру досягти не вдасться.

За словами Волкера, реалізація Минських угод вимагає розміщення миротворчого контингенту ООН на території ОРДЛО. Цей етап може стати транзитним механізмом, який задовольнить обидві сторони.

При цьому до введення миротворців Росія має вивести окупаційні формування з Донбасу. Крім того, місцеві адміністрації ДНР та ЛНР мають бути ліквідовані. Замість них має бути поновлена робота українських муніципальних органів влади.

Від України, в свою чергу, вимагається дотримання перемир’я, проведення амністії та місцевих виборів на Донбасі. Території ОРДЛО повинні отримати особливий статус, як це й прописано у Мінських угодах.

Стосовно позиції жителів окупованих територій Волкер відповів, що більшість з них не хоче подальшого існування ДНР-ЛНР чи приєднання до РФ. «Жити бідно в Росії – не те, про що мріють жителі Донбасу», – переконаний американський дипломат.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про те, що В НАТО планують обговорити ситуацію в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?