Волонтер розповів про захмарні заробітки копачів бурштину
Категорія
Україна
Дата публікації

Волонтер розповів про захмарні заробітки копачів бурштину

Волонтер розповів про захмарні заробітки копачів бурштину

Волонтер Семен Кабакаєв розповів, скільки отримують робітники, які займаються нелегальним видобутком бурштину.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера.
"Ситуація з копачами бурштину переходить всі межі, але це нормально для місцевого населення. Сьогодні близько 1000 чоловік блокують силові структури. Щоб зрозуміти, чому відбуваються такі ситуації, потрібно зрозуміти, які гроші заробляють копачі. У середньому, звичайний робітник (а працюють там люди різної вікової категорії, приклад, про який мені відомо, - це хлопець 19 років) заробляє близько $500 на день, а варіюється зарплата від $250 до 600. У молодих людей, які працюють там, вже давно по кілька landrover останніх моделей. Хто після таких зарплат піде працювати навіть за $400 на місяць. Це болото, з якого немає виходу", - написав Кабакаєв.
Раніше повідомлялося, що оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з працівниками прокуратури та СБУ виявили злочинну схему скупки незаконно добутого бурштину на території Житомирської та Рівненської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?