Волонтери знайшли в Пензенський області РФ три табори для депортованих українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Волонтери знайшли в Пензенський області РФ три табори для депортованих українців

Волонтери знайшли в Пензенський області РФ три табори для депортованих українців
Джерело:  online.ua

В РФ знайшли табори для депортованих українців, серед них є мешканці Маріуполя. За допомогою волонтерів, 7 людей вдалося доправити до Естонії. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Джерело: Фейсбук Денісової

Волонтери з РФ знайшли табори з депортованими українцями

Станом на 16 квітня за російськими даними було переміщено 808 тисяч осіб, з яких 153 тисячі – діти.

Минулого тижня до мене звернулися волонтери з росії, які виявили три табори для депортованих українців в Пензенській області. Вони відвідали один із таких таборів, де на той час перебували понад 400 осіб - здебільшого жінки та 147 дітей різного віку, включаючи немовлят, - розповіла Денісова.

За словами омбудсмена, наші громадяни були у вкрай важкому та пригніченому становищі, не мали одягу, харчів, предметів гігієни, адже їх забрали із Маріуполя прямо з бомбосховища.

За результатами спільної роботи з російськими волонтерами, консульською службою в Естонії та Естонською стороною, вчора перші 7 українців з табору у Пензенській області, в тому числі сім’я з трьома дітьми, були доправлені до міста Нарва в Естонії та отримують допомогу. Наразі готуємося до перевезення наступної групи осіб, - повідомила Денісова.

Вона звернулася до громадян України, які зараз перебувають в РФ і не знають, які дістатися до України чи країн Європи - ви можете скористатися пунктом пропуску через кордон РФ до міста Нарва, де вам нададуть допомогу консульська служба України та місцеві громади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?