Volvo показала тест першого робота-сміттяра: опубліковано відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Volvo показала тест першого робота-сміттяра: опубліковано відео

Volvo показала тест першого робота-сміттяра: опубліковано відео
Джерело:  itc.ua

Почалося тестування першого прототипу робота-сміттяра ROAR, який є результатом роботи компанії Volvo, компанії з переробки відходів Renova і ряду великих університетів.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Проект отримав назву ROAR (Robot-based Autonomous Refuse handling) і спочатку планувалося, що перші тести прототипу стартують влітку 2016 року.
Однак команда розробників впоралася з проектуванням раніше і вже викотила на засніжені вулиці перший прототип ROAR. Нагадаємо, що робот призначений для того, щоб збирати сміттєві баки поблизу, перевозити їх вантажівці і спустошувати їх, а потім повертати на місце. Всі операції здійснюються під наглядом водія вантажівки, якому більше не доведеться самостійно виконувати важку роботу. У штатному режимі робот повинен справлятися з цією послідовністю самостійно, проте в разі потреби оператор може аварійно відключити систему або взяти керування на себе.


Перший прототип ROAR пересувається на чотириколісній платформі і управляється за допомогою GPS і комплекту оптичних датчиків. Для початкової розвідки місцевості використовується квадрокоптер, який оцінює ситуацію і передає отриману карту в систему обробки інформації. Отримавши складений маршрут, робот починає рух, проте в разі, якщо на його шляху трапляється перешкода, він може самостійно об'їхати її, змінивши початковий маршрут.
Далі все досить просто - ROAR виступає в ролі розумного вантажника, який захоплює контейнер і перевозить його до сміттєвоза. На вантажівці також встановлені оптичні датчики і камери, щоб запобігти спрацьовуванню преса в разі, якщо в безпосередній близькості до сміттєприймача виявиться людина або будь-який інший сторонній предмет.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що створена нова версія робота Atlas.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?