Вона буде нижчою: Гончарук попередив про зміни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вона буде нижчою: Гончарук попередив про зміни

Вона буде нижчою: Гончарук попередив про зміни
Джерело:  online.ua

Українське населення отримає платіжки за січень 2020 року з показниками, які перевищують грудневий рівень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра Олексія Гончарука за брифінгом у середу, 12 лютого.

За його словами, це пов'язано зі зростанням ціни на газ для населення.

"Зараз за підсумками січня, платіжка порівняно з груднем буде трошки вища. За різних причин. Адже обсяг споживання збільшився, ціна на ринку виросла", - додав він.

Очільник Кабінету міністрів стверджує, що за лютий українці отримають більш дешеві платіжки у порівнянні з тим же груднем.

"Зараз те, що ми бачимо, це те, що ціни на газ продовжують знижуватись. Ми це точно забезпечимо, щоб це було враховано в платіжці. Тобто в грудні вона (ціна на газ) була мінімальна, в лютому вона буде найнижчою за всю зиму", - пояснив Гончарук.

Прем'єр підкреслив, загалом за зиму з 2019-2020 років українці заплатять по кумуналках значно менше, ніж за сезон 2018-2019.

Як повіомляв ONLINE.UA, нещодавно у Кабміні вирішили розібратися з двома платіжними документами за газ. За першою українці платили безпосередньо за спожите паливо, а за другою оплачували його транспортування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?