Вона не потрібна нікому - Кремль кинув новий виклик Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Вона не потрібна нікому - Кремль кинув новий виклик Україні

Вона не потрібна нікому - Кремль кинув новий виклик Україні
Джерело:  online.ua

Українська влада робить усе можливе, аби якомого швидше провести довгоочікувану зутріч у нормандському форматі, однак поки команда російського президента Володимира Путіна продовжує ігнорувати усі заклики та вимоги офіційного Києва, щоразу вигадуючи нові причини для відтягування перемовин. Так, 17 вересня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков неочікувано для всіх заявив, що саміт в нормандському форматі варто чекати в осяжному майбутньому, однак конкретну дату називати не захотів. Після цього предтавник Путіна цинічно додав, що насправді ця "зустріч заради зустрічі" нікому не потрібна. Він наголосив, що Кремль хоче побачити справжній результат, а не пусті обіцянки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Ми б зараз не стали фіксувати якісь дати, тому що це марно... Дійсно, нам слід очікувати в осяжному майбутньому зустріч глав держав у нормандському форматі. Єдина тут заковика - що вважати осяжним майбутнім" – заявив прессекретар Путіна.

Дмитро Пєсков у своєму стилі додав, що зустріч має бути належним чином підготовлена.

"Сама по собі зустріч на вищому рівні заради зустрічі, звичайно, не потрібна жодному з глав держав і урядів, вона потрібна заради результату", - цинічно зазначив речник Кремля.

На переконання Дмитра Пєскова, помічникам лідерів нормандської четвірки ще належить провести підготовку цього заходу, "щоб намацати шляхи для просування на шляху виконання раніше досягнутих домовленостей".

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Володимир Зеленський неочікувано заявив, що всі лідери країн-учасниць нормандського формату погодилися на зустріч на найвищому рівні, і вона може відбутися після ще однієї зустрічі політичних радників. Після цього заступник голови МЗС РФ Андрей Руденко заявив, що ця заява не відповідає дійсності. Офіційний Київ зажадав пояснень, проте досі їх не отримав.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов звинуватив офіційний Київ у виході із домовленостей про дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?