Вона ставить палки в колеса - до Зеленського звернулися з неочікуваною порадою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вона ставить палки в колеса - до Зеленського звернулися з неочікуваною порадою

Вона ставить палки в колеса - до Зеленського звернулися з неочікуваною порадою
Джерело:  online.ua

Перший президент України Леонід Кравчук, який зараз очолює українську делегацію в ТКГ по Донбасу, раптово звернувся до діючого українського лідера Володимира Зеленського. Політик дав президенту кілька порад, як зберегти державу і повернути мир на схід України. Кравчук вважає, що Зеленському важливо зберігати терпіння і не піддаватися на провокації, а також постаратися якомога швидше виконати свої передвиборні обіцянки, незважаючи на те, що опозиція у Верховній Раді ставить йому палки в колеса. Про це Кравчук заявив в інтерв'ю телеканалу "ДІМ", передає ONLINE.UA.

"З огляду на те, що сталося, настрій в суспільстві - поділ суспільства на схід і захід, на конфлікт інтересів часто, Зеленському, повірте, мені неймовірно важко. Зеленському потрібно проявляти терпіння, щоб не піддаватися на провокації", - вважає Кравчук.

На думку політика, опозиція в ВРУ сьогодні не відчуває себе відповідальною владою, але при цьому критикує рішення президента. Кравчук підкреслює, що критику в Україні ніхто не забороняв, але в ситуації, що склалася, опозиція своїми обговореннями не об'єднує суспільство, а роз'єднує.

"Так, вона критикувати повинна і може - це не забороняється нікому. Але якщо вона ставить палки в колеса - а це я бачу і відчуваю, но не буду зараз називати конкретних людей, тому що це тема дуже широка - тоді вже це не дискусія, не обговорення, не бажання об'єднати зусилля, а бажання роз'єднати зусилля. Я завжди говорив: Володимир Олександрович, терпіння, велика політична сила, велика воля - для того, щоб не піддаватися на ці провокації часто, а робити все, щоб об'єднати наше суспільство, і щоб це суспільство, люди, незалежно де вони живуть, чули і слухали, і розуміли дії влади. Це перше", - звернувся до Зеленського Кравчук.

Також Кравчук закликав Зеленського виконати свої обіцянки народу, які він дав перед виборами. Політик визнає, що за один день це зробити неможливо.

"Не все це можна відразу. Ось, вчора обіцяв - сьогодні виконав. Кожна доросла людина розуміє, в своєму домі часто навести порядок за один день дуже складно, а тут - держава. Треба бути дорослими людьми", - підкреслив Кравчук.

Говорячи про підтримку політики Зеленського, Кравчук додав, що дуже важлива непричетність президента до корупції.

"Я хочу, щоб всі знали - президент Зеленський, чому я його і підтримую, робить кроки в цьому напрямку ефективні і не причетний сам, і це ніхто не може довести, як би не старався, в корупції. Тобто таке паршиве слово, яке ми часто вживали, що риба гниє з голови, ми можемо по відношенню до Зеленського викреслити. Ось це головне, я вважаю, для президента", - підсумував політик.

Як відомо, Леонід Кравчук вже провів перше засідання ТКГ Донбасом під своїм керівництвом. Ці переговори намагалася зірвати россікйская сторона і підтримувані нею представники ОРДЛО, але Кравчук пішов на компроміс і погодився з вимогою окупантів української території змінити постанову ВРУ про місцеві вибори, в якій Москва побачила порушення законодавства. У сфері безпеки групою було досягнуто домовленостей по 20 ділянкам розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандське четвірки" від 9 грудня 2019 року. Українська делегація також підтримала пропозиції по чотирьом новим ділянкам розведення сил і засобів Крім того, економічна група ТКГ Донбасом вирішила, що українське підприємство по водозабезпечення буде продовжувати здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, що проживає на тимчасово окупованій території. Гуманітарна робоча група досягла прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський похвалив Кравчука за його перші переговори по Донбасу в ТКГ. Президент заявив, що залишився задоволений роботою політика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?